Smulpaj med hallon


Foto: Moa Pårup

200g mjölkfritt margarin
5 dl vetemjöl
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl hackade hasselnötter (eller någon annan nöt du tycker om)
300 g frysta hallon

Sätt på ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med margarin eller olja. Blanda margarin, mjöl, socker och vaniljsocker i en bunke med händerna. Knåda degen tills allt blandats väl och har en smulig konsistens. Om det behövs tillsätt lite mera mjöl. Finhacka nötterna och blanda i dom i degen.

Strö ut deg så att det täcker botten på formen. Häll på hallonen och resten av pajdegen ovanpå så att bären täcks. Grädda i 15-20 minuter i mitten av ugnen. Servera med vaniljglass (havre- eller soja).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0